شیر و زردچوبه؛ یک درمان هندی برای سرماخوردگی

چای زردچوبه

بعضی آدم‌ها وقتی بیمار  می‌شوند اهل شتاب و عجله‌اند و بعضی باحوصله و شکیبا و آرام انتظار پایان بیماری را می‌کشند. دسته اول درمان و علاج را در داروهای سنگین پر از فرمول‌های شیمیایی با کارایی زودگذر می‌بینند و دومی‌ها دوست دارند با مزه و زیبایی و همراهی طبیعت، آرام بگیرند و هر آنچه نافع است و سالم، در آب و خوراک‌شان بریزند. آنها مشتاق درمان با همین بی‌گزندهای ریزودرشت ِ آرامش‌طلب و طبیعی‌اند که دور و برشان فراوان است اما بیشتر وقت خوشی و سلامتی، دیده می‌شود.
اگر شما از گروه اول نیستید و امید دارید در جشن رنگ و عطر گیاهان کهنه و میوه‌های تازه، درد سینه ناآرام و سینوس‌های آزرده و گلوی آماسیده را درمان کنید، این هفته مهمان گوشه آشپزخانه شماره ۴۵ ما باشید. در این یکشنبه زمستانی در بهمن‌ماه، که احتمالا دور و برتان دوست و آشنای سرماخورده و چاییده و رنجور کم نیست، با کمی شیر و زنجبیل تازه و ادویه‌های تند و تیز و گرم می‌توانید داروی خوش‌مزه و زیبایی را درست کنید. در کنار استراحت فراوان، سوپ‌های مقوی، آبمیوه‌های طبیعی رنگ‌ به‌رنگ و … این چند پیشنهاد را همراه با این یکی و این یکی برای هر کسی که ناخوش است، در نظر بگیرید.

دم‌نوش شیر و زردچوبه

زردچوبه در آشپزی شرق، عنصر کهنه و جدایی‌ناپذیری است اما در آمریکا و بسیاری از کشورهای اروپایی، نو و هیجان‌انگیز است و هر روز از ویژگی‌های ضدسرطانی و ضدویروسی و درمانگرش می‌گویند و می‌نویسند. زردچوبه این روزها به «ادویه شفابخش» مشهور شده و از درمان گلو درد و شکم‌درد تا حل مشکلات پوستی و فعالیت ضدباکتری و ضدویروسی‌ را به آن نسبت می‌دهند. اما هندی‌ها ده‌ها سال پیش، نوشیدنی شیر گرم و زردچوبه، را به عنوان علاج شب‌های سرد و آسیب‌های سرماخوردگی، رو کرده بودند که گویا همین روزها با شهرت این ادویه خوش‌رنگ و خوش‌بو، در کشورهای دیگر خواهان پیدا کرده.


مواد مورد نیاز برای دو لیوان شیر و زردچوبه

– دو پیمانه شیر تازه
– دو حبه هل ساییده
– یک تا دو عدد میخک (قرنفل)
– یک قاشق چای‌خوری زردچوبه
– یک قاشق چای‌خوری دارچین
– یک قاشق غذاخوری عسل (بهتر است محلی باشد)
– دو عدد عناب خشک‌ (دلبخواه)
– دو حبه زنجبیل تازه (دلبخواه)

چای زردچوبه
[alert type=secondary close=no]
میخک به دلیل ویژگی ضدویروسی‌اش در دم‌نوش‌‌های مختلف برای درمان زکام و سرماخوردگی استفاده می‌شود. عناب لعاب‌ می‌دهد و برای درد سینه و سرفه و گلودرد توصیه شده و آنطور که می‌گویند جویدن و خوردنش هم زمان گلودرد داروی مناسبی است.
[/alert]

روش:
۱- شیر را در شیرجوش روی شعله ملایم خوراک‌پز گرم می‌کنیم و در همین شرایط عناب و میخک را در آن می‌اندازیم و هم می‌زنیم.
۲- شیر که ولرم شد، همه ادویه‌ها را اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم تا جوش بیاید. بعد شعله را کم می‌کنیم تا حدود ۲۰ دقیقه مواد روی شعله کم، لعاب بیاندازند.
۳- با چای صاف‌کن، شیر را در فنجان می‌ریزیم. به اندازه‌ای که دوست‌داریم، عسل اضافه می‌کنیم و نوشیدنی خوش‌رنگ و مهربان را گرم می‌نوشیم تا گلو درد و سرفه را سر و سامان دهد.
۴- اگر دوست دارید این نوشیدنی تندتر و مزه‌دارتر شود، می‌توانید کمی فلفل ساییده یا یک پر بادیان ختایی هم به آن اضافه کنید.

6 Comments

  1. علی پارسا پاسخ

    درود…
    واقعا عجیب,سریع و معجزه آسا.من سیگار میکشم.همیشه سرفه های مزمن داشتم.به مدت ۶ شب مخلوط شیر,عسل و زردچوبه رو خوردم.از روز سوم ریه هام شروع کرد به خلط آوردن.بعد ۶ روز سرفه هام کامل قطع شد.تنفسم کامل باز شد.خلط صبحگاهی هم به میزان شایانی کم شد.این کار رو قبل از دیدن این سایت انجام دادم.یعنی بدون دارچین و بقیه ادویه جات یاد شده.حال تصور کنید اگر این ادویه ها هم اضافه شه چه معجزه ای بشود.به نظر من درمان با گیاهان داروئی اونم در مدت کمتر از ۶ روز واقعا معجزه است.چون اصولا درمان به روش سنتی نیازمند صبر و بردباری زیادی میباشد. سلامت باشید.

  2. مهرداد پاسخ

    درود!
    همه بند و بساط و پخت و پزتون يه طرف، اون زير ليواني هاي “تكان دهنده” تون! يه طرف!

  3. نسترن پاسخ

    زمان درست کردنش از جادوی ادویه ها مدهوش می شید زمان نوشیدن از طعم فوق العادش….! واقعا ممنون..

  4. الا پاسخ

    وای چه مطلب مفیدی ممنووونم
    یه سوال دارم ظرفهایی که استفاده میکنید مثل اون لیوان دسته دار رو خریدید یا خودتون درست کردین؟ خیلی زیباست :)

نظر شما