این روزها با رونق و برداشت بعضی از محصولات کشاورزی پاییزی، بازار پای و تارت دوباره داغ شده. درباره پای کدو قبلا گفتهایم اما پای سیبزمینی شیرین هم از آن مزههایی دارد که اگر اهل دل هستید و دست و بالتان میلرزد با دیدن سیب زمینی، بهتر است امتحانش کنید. سیبزمینی شیرین شاید چندان در ایران طرفدار نداشته باشد. در دستورغذاهای ایرانی کمتر این سیبزمینی که رنگ و مزه متفاوت دارد، دیده میشود. اما میگویند، از ویتامین آ و ب تا منیزیم و آهن و کلسیم دارد و به خاطر شیرینی ذاتیاش میتواند تا حد زیادی آدم را در کیک و شیرینیپزی از مصرف شکر منصرف و مستقل کند.
در گوشه آشپزخانه هفتاد و ششم، پای سیبزمینی شیرین را پیشنهاد میکنیم که با یک دمنوش گرم پاییزی، زندگی را خوشمزهتر میکند:
موادی که نیاز داریم:
– یک ورق خمیر هزارلا یا آماده مخصوص پای
– دو عدد سیب زمینی شیرین آبپز و پوستکنده
– دو تخممرغ درشت
– اگر شیرینی سیبزمینی برای شما کافی نیست حدود یک پیمانه شکر نرم قهوهای هم اضافه کنید. میتوانید از شیرینکننده طبیعیتر مثل عسل مایع هم استفاده کنید.
– یک دوم پیمانه کره در دمای اتاق
– ادویه گرم شامل: فلفل سیاه، دارچین، جوز هندی، پودر میخک (از هر کدام یک قاشق چایخوری، اگر برای ذائقهتان زیاد است نصف قاشق)
– یک قاشق چایخوری عصاره وانیل
– آب نصف لیمو ترش تازه
– یک قالب یا ظرف مناسب فر ۹ اینچی (حدود ۲۳ سانتیمتر)
روش:
۱- سیبزمینیها را در دستگاه خمیرزن میریزیم یا با همزن برقی همانطور که گرم است و پوستشان را بعد از آبپزشدن کندهایم، له میکنیم. برایاینکه کره راحت آب شود در همین دمای گرم سیبزمینیها کره را هم اضافه میکنیم و به مخلوطکردن ادامه میدهیم.
۲- وقتی مخلوط یکدست شد و کمی خنک شد، شکر یا عسل را میریزیم و بعد تخممرغها را هم راهی دستگاه میکنیم و آنقدر هم میزنیم که شبیه یک کیک نرم و روان شود.
۳- همه مواد و ادویههای دیگر را هم اضافه میکنیم و آب لیمو را به عنوان آخرین عنصر میریزیم و بعد از یکدستشدن این ترکیب خوشمزه، دستگاه را خاموش میکنیم.
۴- خمیر را در ظرف مورد نظر باز میکنیم و اطرافش را میچینیم و به اندازه لبه ظرف میبریم. خمیر باید شبیه یک کاسه شود که مواد درونش جا میگیرد. مواد را میریزیم در دل خمیر و چند تکان میدهیم تا مایه جاگیر شود.
۵- فر باید از قبل در دمای ۱۹۰ درجه سانتیگراد (۳۷۵ فارنهایت) گرم شده باشد. ظرف را در طبقه وسط میگذاریم تا حدود ۵۰ دقیقه آینده که آماده میشود. خمیر باید قهوهای شود و مایه محکم سر جایش بایستتد و خودش را بگیرد. اگر هم دوست دارید میتوانید با مراقبت و هشیاری، چند دقیقه بگذارید بیشتر بماند تا پف کند و شبیه سوفله شود و بعضی جاهایش لک قهوهای خوشرنگی بگیرد. بعد از آماده شدن باید یک ربع تا ۲۰ دقیقه صبر کنید وگرنه «پای» موقع برش از هم میپاشد.
سلام فضای دلنشینی درست کردی من عاشق این بشقاب ها و ظرف ها هستم اگه بدونم از کجا میشه تهیه کرد ممنون میشم . کارتون قشنگه ادامه بدید .
الان سوال اینه که سیب زمینی شیرین رواز کجا میشه گیر آورد؟