انار که بیاید، پاییز آمده

pomegranate-jam-gooshe
درباره رویین‌تن بودن اسفندیار، پسر گشتاسب، روایت‌های گوناگونی است؛ یکی‌اش این است که زرتشت به اسفندیار انار داد تا به بدن بزند و رویین‌تن شود. سوای ایران، انار در مصر باستان، ارمنستان، چین، یونان، هندوئیسم، دین و فرهنگ یهودی و … جایگاه ویژه‌ای دارد. کشورهایی هم هستند از جمله یکی دو تا در همسایگی‌مان، که سند مالکیت این میوه را به نام خودشان زده‌اند. ولی انار آنقدر در فرهنگ‌های مختلف نماد و نشانه‌های متنوعی دارد که معلوم نیست کار شعر و نقاشی و مجسمه‌سازی، بدون انار به کجا می‌رسید؟ با این مقدمه اناری، سراغ مربای انار خودمان برویم.

قبلا هم از شربت انار و گریپ‌فروت و سالاد انار و لبو در گوشه گفته بودیم.

در گوشه آشپزخانه سی‌وهشتم، مربای انار را پیشنهاد می‌کنیم که زود آماده می‌شود و در یک غروب پاییزی با عطر و بوی انار ترش و ملس و دانه‌های سرخ، حال آدم را عوض می‌کند.

مواد لازم برای تهیه یک شیشه کوچک مربای انار:
مربای انار

– یک و یک سوم پیمانه آب انار گرفته‌شده (روش آبگیری را پایین‌تر می‌گوییم)
– نصف پیمانه دانه انار
– یک و نیم پیمانه شکر سفید (در نسخه اصلی یک و نیم پیمانه شکر توصیه می‌شود ولی با تجربه ما، یک پیمانه کافی است)
– آب یک لیمو ترش تازه
– یک قاشق غذاخوری گلاب (دلبخواه)

[alert type=secondary close=no] نکته هسته‌ای برای آبگیری انار:
برای گرفتن آب انار نباید اصلا سراغ دستگاه آبمیوه‌گیری برویم چون مایع تلخ و گس می‌شود. بهترین روش همان است که از بچگی با آب‌لمبو و سوراخ کردن انار، لذت آب سرخ و خوشمزه‌اش را می‌بردیم. اگر در این کار چندان قوی نیستید، بهتر است انار را دان کرده، توی یک قابلمه یا ظرف لبه‌دار استیل بریزیم و با گوشت‌کوب آرام فشار دهیم. هسته نباید کوبیده شود. آب انار را که در ظرف جمع می‌شود از سبد یا صافی ریز می‌گذرانیم. [/alert]

روش آماده‌کردن مربای انار:

anar

۱- آب انار و شکر را با هم مخلوط کرده و روی حرارت ملایم، مدام و بدون استراحت هم می‌زنیم تا شکر حل شود. بعد حرارت را بیشتر می‌کنیم و ده تا ۱۵ دقیقه دیگر هم می‌زنیم.
۲- در این مدت یک کف صورتی‌رنگی شکل می‌گیرد که بهتر است آن را با کف‌گیر بگیریم و بیرون بریزیم.
۳- دانه‌های انار را اضافه می‌کنیم و آب لیمو ترش را هم می‌ریزیم و حدود پنج دقیقه دیگر روی حرارت ملایم هم می‌زنیم.
۴- قابلمه را از روی گاز برمی‌داریم و یک قاشق از مربا را در یک ظرف نسبتا سرد، می‌ریزیم و امتحان می‌کنیم که کش می‌آید یا مثل آب روان می‌شود. اگر با چشم و حسی فهمیدیم به اندازه کافی قوام آمده، در آخرین لحظه گلاب را هم اضافه می‌کنیم. (می‌توانید گلاب را حذف کنید)
۵- یک شیشه مربای دردار یا ظرف شیشه‌ای شسته و پاکیزه را در مایکرویو برای چند ثانیه می‌چرخانیم. خنک که شد مربای آماده را در آن می‌ریزیم.
۶- هر بار باید با قاشق تمیز سراغ مربا برویم تا کپک نزند. شیشه را می‌توانیم در یخچال نگه داریم.
مربا انار

 

با نگاهی به این دستور.

One Comment

نظر شما