سو-نیو ۶۹ ساله در شلوغی ایستگاه قطار سئول نمیتواند سوار قطار شود و گم میشود و هیچکس نمیداند کجاست. خانوادهاش دنبال او هستند.
همزمان با تلاش خانواده برای یافتن مادر، تنشهای خانوادگی شروع میشوند. رازهای قدیمی، دردهای نگفته، آشکار میشوند.
اعضای خانواده این پرسش را از خود میپُرسند که آیا واقعا مادرشان را میشناختند یا نه.
در خلال این جستوجوها ما میفهمیم که شخصیت گم شده داستان، که بوده.
مادر گم شده کتاب لطفا مراقب مامان باش، ۵ فرزند دارد که آنها به همراه شوهرش دنبال او هستند.
آنها خود را برای این که وقت بیشتری با مادر نگذراندند و بیشتر به او توجه نکردند، سرزنش میکنند.
چهار نفر راوی کتاب هستند؛ دختر و پسر بزرگ، شوهر و در نهایت خود مادر.
مادر سواد ندارد. اما کسی خبر داشت؟ پسر بزرگش چشم و چراغش بود و او از این که نتوانسته آنچه را که مادر برایش آرزو داشته شود، احساس گناه دارد.
دختر بزرگ که به جایی رسیده و نویسنده موفقی است، از این که مادرش خرافاتی و سمج بود، خوشش نمیآمد اما از این که میان آنها فاصلهای به این بزرگی شکل گرفته، ناخشنود بوده. او در جایی از داستان میگوید «مادر و دختر یا همدیگر را خوب میشناسند یا با هم غریبه هستند» و او میداند که با مادرش غریبه بوده.
پدر از این که به نیازهای مادر، هیچوقت نرسیده و خودخواه بوده، پشیمان است.
هر راوی که داستانش را بیان میکند، خواننده در باره مادر اطلاعات به دست میآورد. این که زندگی روزمره او چطور گذشته، روابطش با دختران و پسرانش، با شوهرش و خواهر شوهرش چگونه بوده.
از میان آنچه که روایت میشود میفهمیم که همه اعضای خانواده، چیز زیادی در باره مادر نمیدانند، چیزی که میدانند این است که مادر همیشه و در همه حال برایشان حضور داشته و ازشان مراقبت کرده.
وقتی در پایان کتاب، مادر به عنوان راوی، قصه خودش را میگوید، پازل مجموعه تکمیل میشود و داستان عیان میشود.
مادر که راوی میشود میفهمیم که ازدواج او تحمیلی بوده.
کتاب لطفا مراقب مامان باش اثر کیونگ سوک شین نویسنده اهل کره جنوبی، بعد از چاپ در کشورش به شدت مورد استقبال قرار گرفت (بیش از یک میلیون نسخه از کتابش در کُره به فروش رفته) و بعد از ترجمه هم در کشورهای مختلف در فهرست پرفروشها قرار گرفت. او اولین نویسنده کشورش است که جایزه ادبی بوکر آسیایی را در سال ۲۰۱۲ برد.
کتاب پر از احساسات و غمناک است. کتاب به فداکاری و از خود گذشتگی که مادران نسبت به فرزندان خود دارند میپردازد و احساسات آدمی را هنگامی که مادرش دیگر با او نیست، روایت میکند.
شناسنامه کتاب
[schema type=”book” url=”http://www.goodreads.com/book/show/8574333-please-look-after-mom” name=”لطفا مراقب مامان باش” description=”سو-نیو ۶۹ ساله در شلوغی ایستگاه قطار سئول نمیتواند سوار قطار شود و گم میشود و هیچکس نمیداند کجاست. خانوادهاش دنبال او هستند. همزمان با تلاش خانواده برای یافتن مادر، تنشهای خانوادگی شروع میشوند. رازهای قدیمی، دردهای نگفته آشکار میشوند.” author=”کیونگ سوک شین” publisher=”Knopf” pubdate=”2008-01-01″ edition=”یکم – ۲۳۷ صفحه” isbn=”0307593916″ hardcover=”yes” ]
تیتر از شعر هوشنگ ابتهاج
من اين كتاب را خوانده ام وبسيار خوشم امده، از شما هم براي معرفي كتابها و موسيقي بسيار زيبا تشكر مي كنم ولي نميدونم جطوري اهنگها را داشته باشم.
این کتاب با نام “مادرم را به تو میسپارم” به فارسی ترجمه شده