در سالهایی که تصویرسازی سنتی یا کلاسیک در کتابهای مصور با فرم و روش داستانگویی معمولی در ایتالیا رواج داشت، لورنتسو ماتوتی مثل یک آشوبگر ناسازگار، روش تازهای را شروع کرد. او که رشته معماری را در دانشگاه رها کرده بود و در جوانی به تصویرسازی برای داستانهای مصور رو آورده بود، فرم تازه و رنگ را وارد کارهایش کرد. سبکی که در تصویرسازیهای سنتی بلژیکی بیسابقه بود.
تمرکز بر حالوهوای درونی شخصیتهای داستان و الهام از نقاشها، کارگردانها و موسیقی، روشی شد که او در بقیه کارهایش در پیش گرفت.
لورنتسو ماتوتی در سال ۱۹۸۶ در دنیای کتابهای مصور، اسم و رسم جهانی به هم زد و به عنوان یکی از هنرمندان صاحب سبک دنیا شناخته شد و سفارش دهندگانی از آمریکا و بقیه کشورهای اروپایی سراغش رفتند.
ماتوتی در سال ۱۹۵۴ به دنیا آمد. همیشه دوستدار معماری و نقاشی بود. بعداز اینکه روشهای تازه را در تصویرسازی امتحان کرد، به این نتیجه رسید که «رابطه بین تصویر و نوشته مثل رابطه موسیقی و متن» است. برای همین، یک رویه استاندارد در کارش در نظر گرفت:
متن، به اندازه کافی او را برای برداشت و تفسیر چندگانه آزاد بگذارد.
لورنتسو ماتوتی برای مقاله «داستانهای تهران» در مجله نیویورکر، درباره فیلم جدایی نادر از سیمین هم تصویرسازی کرده.
ماتوتی بعد از چند سال انتشار کتابهای مصور رنگی، سراغ سبک سیاهوسفید رفت. تصویرسازی نسخه تازهای از کتاب هانسل و گرتل که ۲۸ اکتبر ۲۰۱۴ با تصویرسازی سیاهوسفید منتشر شده، با استقبال منتقدان و مخاطبان، همراه بود.
نیِل گِیمِن نویسنده سرشناس این نسخه از کتاب هانسل و گرتل و دلیل فضای تاریک تصویرسازی لورنتسو ماتوتی گفته
به نظرم اگر شما را از تاریکیها دور نگه دارند، شما در برابر تاریکی بیدفاع میشوید یا در زمانی که تیرگی خودش را نشان دهد، توانایی درکش را نخواهید داشت. به نظر من، بسیار مهم است که تاریکیها را به کودکان نشان دهیم تا بدانند چیرگی بر تاریکی هم ممکن است و شما این قدرت را هم دارید که با تاریکی مبارزه کنید و برنده شوید، چون میتوانید، اما باید این را بدانید.
او در این کار هم جهانی شد و بسیاری از مجلههای مد سراغش آمدند. ماتوتی برای چند تاتر و فیلم سینمایی هم تصویرسازی کرده.
پینوکیو و ماجراهای هاکلبریفین از دیگر کتابهای مشهور او هستند که برایشان تصویرسازی کرده است.
ماتوتی به تصویرسازی برای مقالههایی درباره روابط انسانی و به خصوص روابط زن و مرد علاقه دارد و سوژه بخش بهنسبت بزرگی از کارهایش در این باره است.
ماتوتی جایزههایی برای تصویرسازی و کتابهای مصورش در موقعیتهای مختلف در آمریکا، فرانسه، آلمان و … به دست آورده.
نظر شما