فرانکنشتاین در بغداد

فرانکنشتاین در بغداد

هادی العتاك در محله پر جمعیت البتاويين بغداد زندگی می‌کند. شغل او جمع کردن و فروش زباله‌ است، اما این تنها شغل او نیست.

او همینطور قطعه‌های مختلف بدن کسانی را جمع می‌کند که بیشتر در انفجارهای انتحاری کشته شده‌اند. او با دوختن تکه‌های بدن مردگان، موجود جدیدی  به وجود می‌آورد.

مردم نام این موجود تازه را «فرانکنشتاین» می‌گذارند. فرانکنشتاین انتقام‌گیری از کسانی را شروع  می‌کند که مسوول مرگ  تکه‌های بدن او بوده‌اند.

طرح جلد کتاب فرانکنشتاین در بغدادژنرال سرور مجید، از اداره تحقیقات مسوول پرونده  تحقیقات درباره این جنایت‌ها می‌شود. محمود هم خبرنگار جوانی است که به این موضوع علاقه‌مند می‌شود و با فرانکنشتاین بغداد مصاحبه می‌کند.

داستان به ترس و هراس مردم، وحشت روزمره آنها از زندگی در شهر و منطقه‌ای که هر روز شاهد مرگ و نابودی است، می‌پردازد؛ مردمی که انگار دیگر با هم اشتراکی ندارند، غریبه هستند و رنج و درد دیگران برایشان بی‌معنا است. آنها اسیر دیوانه بازی‌های فردی شده‌اند که تنها هدفش نابودی است.

احمد سعداوی،  نویسنده عراقی کتاب فرانکنشتاین در بغداد می‌گوید برای نوشتن کتاب از خشونت‌های روزمره عراق بهره گرفته که یک ملت را به نابودی کشید.

او می‌گوید همه مردم با شنیدن اخبار مربوط به گروه‌ها و عملیات تروریستی به شدت وحشت‌زده بودند. با هر انفجار، اجساد قربانیان تکه‌پاره می‌شد و به هر گوشه‌ای پرت می‌شد. مردم مایوس و سرخورده بودند و من فکر کردم اگر اجساد این قربانیان جمع‌آوری شده و به هم دوخته شوند، چه اتفاقی می‌افتد؟

احمد سعداوی می‌گوید بسیاری از مردم عراق  مثل هنرمندان و روشنفکران، قادر به درک و فهم رویدادهایی  نیستند که از زمان اشغال عراق به این سو اتفاق افتاده.

او می‌گوید هر گروهی با قربانی احساس کردن خود در پی گرفتن انتقام است و به این ترتیب شمار قربانیان جامعه و افرادی که در پی انتقام هستند، در حال افزایش است.

فرانکنشتاین در بغداد  به عدالت و واقعیت، جنایت و مکافات و دوگانگی‌های اخلاقی می‌پردازد.

احمد سعداویاحمد سعداوی، نویسنده و شاعر عراقی  تا کنون چند کتاب منتشر کرده. او فیلم مستند هم می‌سازد و در سال ۲۰۱۰ به خاطر کتاب بیروت ۳۹  به عنوان یکی از بهترین نویسندگان زیر ۴۰ سال عرب انتخاب شد.

کتاب فرانکنشتاین در بغداد امسال نامزد جایزه بهترین ادبیات داستانی جهان عرب شده که به بهترین اثر داستانی نویسندگان کشورهای عربی داده می‌شود.

2 Comments

  1. مهران پاسخ

    عجب داستانی، کاش توی ایران بشه گیرش آورد خودش یا ترجمه اش رو. ممنون بابت معرفی.

نظر شما