روز چهاردهم ماه ژوئن سال ۱۸۶۸ سر کرسول کرسول، قاضی دادگاه طلاق در بریتانیا با سایر قضات این دادگاه در حال شنیدن وضعیت پرونده هنری رابینسون است که درخواست طلاق از همسرش را به دلیل زنا به دادگاه داده.
از زمان تشکیل این دادگاه، این یازدهمین پروندهای است که بررسی میشود.
ایزابلا واکر در سال ۱۸۴۴ و در ۳۱ سالگی در حالی که یک بار بیوه شده، با هنری رابینسون ازدواج کرده است. ازدواجی که موفق نبود. ایزابلا خواهان توجه و عشق همسرش بود، اما چیزی نصیباش نشد. هنری چندان آدم خونگرمی نبود و به همسرش توجه زیادی نمیکرد.
هنری مهندسی موفق بود و بیشتر مواقع در حال سفر. پس از ازدواجش با ایزابلا به ادینبرا رفتند و در آنجا ساکن شدند.
ایزابلا در این زمان، نوشتن خاطرات، هوسهایش و عشقبازیهایش را با سه نفر از جمله با پزشکی که زن داشت، شروع کرد.
در یک دوره پنج ساله او جزییات دیدارهای خود را در دفترچه خاطراتاش نوشت.
شوهرش در سال ۱۸۵۸ به این دفترچه دسترسی پیدا کرد، آنچه را که نوشته بود خواند و از آن به عنوان سند و مدرک خیانت زنش در دادگاه استفاده کرد و خواهان طلاق شد. هنری هم پیشتر با زنانی رابطه داشت که از او بچهدار هم شده بودند.
تا آن زمان طلاق برای طبقه متوسط در انگلستان غیر قانونی بود و مخالفان طلاق بر این باور بودند که طلاق بنیان جامعه را تهدید میکند.
قرار بود پارلمان در آن زمان لایحهای را بررسی کند که طبق آن طلاق برای طبقه متوسط در دادگاهها امکان پذیر میشد. تا آن زمان تنها ثروتمندان این امکان را داشتند که طلاق بگیرند. بین سالهای ۱۶۷۰ میلادی تا ۱۸۵۷ تنها ۳۲۵ مورد طلاق در این کشور ثبت شد که این نشاندهنده سختی این کار بود.
خواندن خاطرات ایزابلا در دادگاه مثل بمب صدا کرد و این همزمان با انتشار کتاب مادام بوواری گوستاو فلوبر در فرانسه بود، کتابی که به دلیل محتوایش تا سالها بعد به انگلیسی ترجمه نشد.
کیت سامرسکیل، نویسنده و روزنامهنگار انگلیسی که تا کنون بارها جایزه برده، کتاب بدنامی خانم رابینسون، خاطرات خصوصی یک بانوی دوران ویکتوریا را در سال ۲۰۱۲ منتشر کرد و کتاب با موفقیت زیادی همراه شد. او برای کتاب تحقیقات مفصلی کرده است.
کتاب در مورد ازدواج، جنسیت، نگاه جامعه وقت به مساله ازدواج و خیانت است. در این کتاب نشان داده میشود که جامعه در این موارد عمدتا به نفع مردان بود و زنان نادیده گرفته میشدند. کتاب در مورد استانداردهای دوگانه جامعه است، در مورد امیال و هوسهای سرکوب شده بخشی از جامعه که به راحتی از سوی اکثریت جامعه نادیده گرفته میشد.
این کتاب هنوز به فارسی ترجمه نشده است.
[schema type=”book” url=”https://www.goodreads.com/book/show/13169612-mrs-robinson-s-disgrace” name=”بدنامی خانم رابینسون، خاطرات خصوصی یک بانوی دوران ویکتوریا” description=”کیت سامرسکیل، نویسنده و روزنامهنگار انگلیسی که تا کنون بارها جایزه برده، کتاب بدنامی خانم رابینسون، خاطرات خصوصی یک بانوی دوران ویکتوریا را در سال ۲۰۱۲ منتشر کرد و کتاب با موفقیت زیادی همراه شد. او برای کتاب تحقیقات مفصلی کرده است.” author=”کیت سامرسکیل” publisher=”انتشارات بلومزبری” pubdate=”2012-03-14″ isbn=”1608199134″ hardcover=”yes” ]
نظر شما