حسن بلاسم نویسنده عراقی تا سال ۲۰۰۳ در عراق زندگی میکرد اما بعد از دردسرهایی که ساختن یک فیلم برایش ایجاد کرد، به فنلاند پناهنده شد.
مجموعه داستان او به اسم دیوانگان میدان آزادی در سال ۲۰۱۰ نامزد جایزه «بهترین ادبیات خارجی» روزنامه ایندیپندنت شد. این کتاب در اردن اجازه توزیع ندارد و ممنوع است.
کتاب جدید او به اسم مسیح عراق از انجمن پن جایزه گرفته و با نقدهای تحسینآمیزی روبهرو شده است.
او از داستاننویسان عراقی است که خرابیهای پس از اشغال کشورش توسط آمریکا را روایت کرده. این داستانها به انگلیسی هم ترجمه شدهاند. روایت از زبان مردم عراق است؛ مردمی که به آنها در این ده سال چندان توجه نشده است.
۱۴ داستان کتاب جدید او، شبیه هم نیستند. هر یک داستانی را (گاهی عجیب و غریب) روایت میکنند که اشارهای به جنگ، آوارهها و پناهندگان دارد. گاهی تلخ است و گاهی همراه با طنزی سیاه.
در اولین داستان این مجموعه به اسم «آواز بزها» صدها عراقی در صف منتظر گفتن داستان خود هستند. رادیو قرار است بهترین داستان را انتخاب کرده و به آن جایزه بدهد. آیا این صدها نفر داستان خود را روایت کردند؟ شاید تنها بتوان گفت که در عراق جدید پس از اشغال، همه داستانی برای گفتن دارند.
عنوان کتاب از داستانی است در باره یک سرباز مسیحی عراقی که قدرت پیشبینی حوادث را دارد و خود را قربانی میکند تا مادرش زنده بماند.
یکی از داستانها هزار و یک چاقو نام دارد که بر گرفته از هزار و یک شب است اما داستان به رنج و مصیبت عراق پس از اشغال اشاره دارد.
در یک داستان دیگر رهبر یک گروه افراطی با خالکوبی علیه شیطان بر روی پیشانیاش ظاهر میشود. راوی در یک داستان دیگر درون چاهی میافتد و با جنی همکلام میشود که قبلا در بغداد شعر درس میداد.
بیشتر موضعها در این داستانها سیاست، خشونت، جنگ، مذهب و تفاوتهای فرهنگی است.
داستانهای حسن بلاسم خواننده را در موقعیتی قرار میدهد که هر لحظه منتظر اتفاقی است اما آن اتفاق یا نمیافتد یا خواننده از نتیجهاش با خبر نمیشود.
چکیده:
[schema type=”book” url=”http://www.goodreads.com/book/show/16273471-the-iraqi-christ” name=”مسیح عراق” description=”حسن بلاسم نویسنده عراقی تا سال ۲۰۰۳ در عراق زندگی میکرد اما بعد از دردسرهایی که ساختن یک فیلم برایش ایجاد کرد، به فنلاند پناهنده شد.
کتاب جدید او، مسیح عراق، از انجمن پن جایزه گرفته و با نقدهای تحسینآمیزی روبهرو شده است.” author=” حسن بلاسم” publisher=”Comma Press” pubdate=”2013-02-28″ isbn=”1905583524″ paperback=”yes” ]
نظر شما