آسمان وهم است

ماهی آراپایما
برزیل را نمی‌شود با هشت عکس نشان داد؛ این عکس‌ها که آلکس وب و میگوئل ریو برانکو آنها را گرفته‌اند، تنها گوشه‌هایی از زندگی مردم این سرزمین متنوع را نشان می‌دهند. بیشتر عکس‌ها در دهه هفتاد، هشتاد و نود میلادی گرفته شدند که دولت‌های نظامی، کم‌کم جایشان را به دولت‌های مردمی می‌دادند و اقتصاد برزیل، برخلاف حالا که ششمین یا هفتمین قدرت اقتصادی دنیاست، چندان حال و روز خوشی نداشت. برزیل سرزمین پهناوریست که سوای اکوادور و شیلی، با همه کشورهای آمریکای جنوبی هم‌مرز است و حدود نیمی (دقیقش ۴۷٪) از آمریکای جنوبی را در برگرفته. برزیل، مدتها مستعمره پرتغال بود و تنها کشور آمریکای جنوبی‌ست که زبانش، پرتغالی‌ست.

آهنگ «رنگ عشق» با صدای میوتو ناسیمنتو خواننده، نوازنده گیتار و ترانه‌سرای برزیلی را هم بشنوید، کنار ِ این عکس‌ها:

کاپوئرا برزیل

کاپوئرا ورزش رزمی آفریقایی- برزیلی است که ترکیبی از حرکت‌های آکروباتیک رقص‌وار است که با موسیقی و آواز همراه است. برده‌هایی که در دوران استعمار پرتغال، از آفریقا به برزیل می‌آوردند، در قرن شانزدهم میلادی این ورزش رزمی را به برزیل بردند؛ ارباب‌های پرتغالی تمرین و آموزش این ورزش را برای برده‌ها ممنوع کردند، برده‌ها هم به این ورزش، آواز و رقص و موسیقی اضافه کردند و به ریش ارباب‌ها خندیدند. عکس: میگوئل ریو برانکو.

تن فروش برزیل

تن‌فروش، منطقه Pelourinho، برزیل، ۱۹۷۹. عکس: میگوئل ریو برانکو.

فستیوال برزیل

جشنواره Bumba Meu Boi، پارینتینس، برزیل، ۱۹۹۳. عکس: الکس وب.

قاچاقچی مواد مخدر برزیل

مردی از دارودسته قاچاقچی‌های مواد مخدر، ریودوژانیرو، برزیل، ۱۹۹۲. عکس: میگوئل ریو برانکو.

بازار ماهی برزیل

بازار ماهی، مانائوس، برزیل، ۱۹۹۳. عکس: الکس وب.

ساتیرو برزیل
شهر Sátiro Dias، برزیل ۱۹۹۱. عکس: میگوئل ریو برانکو.

کودک برزیل

مادر و دخترش، برزیل ۱۹۸۹. عکس: میگوئل ریو برانکو.

عکس یک: ماهی پایکه از بزرگ‌ترین ماهی‌های آب شیرین دنیاست که گاهی تا دو متر رشد می کند و هفتاد کیلو گوشت دارد. این ماهی در آمریکای جنوبی خواهان زیادی دارد اما شکارش در جاهایی در برزیل ممنوع است. در این عکس ماهیگیر پرویی یکی از این ماهی‌ها را برای فروش به بازار می برد. پرو ۱۹۹۳. عکس: الکس وب.
تیتر: از شعر «آسمان» مانوئل باندئیرا
 

نظر شما