ایران‌پیما؛ بر جادۀ پُرخَم

ایران گردی
ایران‌پیما
، جایی‌ست در گوشه برای ایران‌گردی در گوشه‌وکناری که شاید کمتر در مسیر سفرهای همیشگی‌اند یا شاید هم مقصد شماره یک نیستند. برای کامل کردن این فهرست، اگر پیشنهاد یا تجربه‌ای دارید، درهای «ایران‌پیما» باز است.

جاده‌های دیدنی ایران کم نیستند، این هفته در «ایران‌پیما» چند جاده‌ای را که ما بخت دیدن یا رانندگی در آنها را داشته‌ایم و عکسی از آنها در دسترس بوده، می‌بینیم.

جاده خور یزد

جاده خور – یزد، عکس: MehD

جاده خور – یزد، عکس: مهدی
در روستای بیاضه در مسیر این جاده، هتلی هست که می‌شود شب پُرستاره کویر را از پشت‌بام آجری آن دید زد.

Arasbaran Protected Area Iran, Azarbaijan, Kaleibar جاده ای که در عکس ملاحظه می کنید مرکز شهرستان کلیبر را به روستای عاشقلو واقع در مرزجمهوری آذربایجان متصل می کند. این جاده تقریبا منطقه حفاظت شده ارسباران را به صورت قطری از جنوب شرقی به شمال غربی طی می کند. جاده کوهستانی و اکثرا پر پیچ و خم است. از بین جنگل ها و مراتع سرسبز عبور می کند و کلا مناظر شگفت انگیزی در آن وجود دارد. طول آن 70 تا 80 کیلومتر بوده و غیر از حدود 20 کیلومتر در اواسط آن بقیه آسفالت می باشد که احتمالا تا چند سال آینده کلا آسفالت شود. کل مسیر زیبا و دیدنی است فقط در مورد نقاط خاص توضیح می دهم. حدود 5 کیلومتر بعد از کلیبر به کمپ قلعه درسی می رسیم که نزدیکی قلعه بابک احداث شده است. با ادامه مسیر بعد از چند کیلومتر به هتل بابک می رسیم که ابتدای مسیر دوم صعود به قلعه بابک محسوب می شود. مسیر اول از کمپ قلعه درسی است. در ادامه مسیر بعد از هتل بابک و گذشتن از روستای آغویه به یک سه راهی در پایین دره مکیدی می رسیم که دومین کمپ در این دره احداث شده است. دره مکیدی یکی از زیباترین نقاط منطقه خفاظت شده می باشد. باز جاده اصلی را ادامه می دهیم و بعد از روستای اسکلو جاده خاکی می شود. پس از مدتی سربالایی شروع می شود و جاده تا بالای کوه می رود. در دو راهی به سمت راست می رویم. پس از مدتی سرازیری شروع شده و جاده آسفالت می شود. دره بسیار زیبای آینالی دیده می شود. کم کم حصارهای ایستگاه تحقیقاتی آینالی هم دیده می شوند. اگر خوش شانس باشید مرال ها را از پشت حصار می بینید. ولی پایین دره مرال ها به وفور موجودند. این ها را از استان گلستان آورده اند تا نسل آن را در این منطقه احیا کنند. جاده را همچنان رو به پایین ادامه می دهیم تا به دو راهی آینالی برسیم . از اینجا تا کمپ آینالی 5 کیلومتر راه خاکی است و مرال ها نیز آنجا دیده می شوند. اگر وارد آینالی نشویم و راه آسفالت را ادامه دهیم بعد از 14 کیلومتر به عاشقلو در مرز آذربایجان و کنار رود ارس می رسیم. در اینجا می توان یا از طریق خدا آفرین به کلیبر بازگشت و یا از طریق جاده مرزی به جلفا و تبریز رفت.

آذربایجان شرقی، منطقه حفاظت‌شده ارسباران، کلیبر، عکس و توضیح: علی واحدیان

این جاده مرکز شهرستان کلیبر را به روستای عاشقلو در مرز جمهوری آذربایجان وصل می‌کند. جاده، کوهستانی و پرپیچ وخم است و از جنگل‌ها و مرتع‌های سبز می‌گذرد. طول جاده ۸۰-۷۰ کیلومتر است. حدود ۵ کیلومتر بعد از کلیبر به کمپ قلعه درسی می‌رسیم که نزدیکی قلعه بابک ساخته شده. با ادامه راه به مسیر دوم صعود به قلعه بابک می‌رسیم. بعد از گذشتن از روستای آغویه به یک سه‌راهی در پایین دره مکیدی می‌رسیم که کمپ دوم در این دره ساخته شده.

جاده اصلی را ادامه می دهیم. بعد از روستای اسکلو جاده خاکی می‌شود. کمی دورتر، سربالایی شروع می شود و جاده تا بالای کوه می‌رود. در دو راهی به سمت راست می‌رویم. پس از مدتی سرازیری و جاده آسفالت شروع می‌شود و دره آینالی را می‌بینیم. کم‌کم حصارهای ایستگاه تحقیقاتی آینالی هم دیده می‌شوند. اگر خوش شانس باشید مرال‌ها را از پشت حصار می‌بینید. ولی پایین دره، مرال‌های بیشتری هستند. این مرال‌ها را از استان گلستان آورده‌اند تا نسل آن را در این منطقه زنده کنند. جاده را همچنان رو به پایین ادامه می‌دهیم تا به دو راهی آینالی برسیم، از اینجا تا کمپ آینالی پنچ کیلومتر راه خاکی است و مرال‌ها هم آنجا دیده می‌شوند. اگر وارد آینالی نشویم و راه آسفالت را ادامه دهیم بعد از ۱۴ کیلومتر به عاشقلو در مرز آذربایجان و کنار رود ارس می‌رسیم. در اینجا می‌توان یا از طریق خدا آفرین به کلیبر بازگشت و یا از راه جاده مرزی به جلفا و تبریز رفت.

جاده کرمان - میمند، عکس: علی گرجی

جاده کرمان-میمند، عکس: علی گرجی
درخت‌های بنه، این جاده را که به روستای صخره‌ای میمند می‌رسد، زیبا کرده‌اند. اگر بخت یار آدم باشد و «قاتق بنه» هم میل کند، اوضاع بهتر می‌شود.

جاده الموت

الموت، عکس: بابک صمدی
بخشی از مسیر ۱۰۴ کیلومتری قزوین-دژ الموت، از این جاده می‌گذرد.

جاده هراز در برف

جاده هراز در برف، عکس: سید جواد مولا

http://www.flickr.com/photos/tikkesang/4657270006/sizes/z/in/photostream/

دیزین، تهران، عکس: تیکه سنگ

جاده چابهار گواتر

جاده ساحلی چابهار به گواتر، عکس: سروش مطهر
از زیبایی‌های پرشمار دوروبر این جاده، یکی هم «کوه‌های مریخی» است.

جاده مریوان سنندج
طبیعت اطراف جاده سنندجمریوان، عکس: رضا رودنشین
طول مسیر، حدود ۱۳۵ کیلومتر است.

جاده شول آباد

لرستان، جاده شول آباد، عکس: الون و.

تیتر از اینجا

نظر شما